Έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου και συνορεύει βόρεια με τους Νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, ανατολικά με τον νομό Άρτας, ενώ στα ανατολικά και δυτικά βρέχεται, από τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος, αντίστοιχα.

Η πρωτεύουσα του Νομού, η Πρέβεζα έχει τακτική αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα μέσω Ακτίου και εκτός των προγραμματισμένων πτήσεων εκτελούνται και πτήσεις charters τους μήνες της τουριστικής αιχμής. Η λεωφορειακή σύνδεση με την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κωμοπόλεις του νομού, πόλεις της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και την Πάτρα είναι πολύ συχνή. Η παραλιακή εθνική οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας συνδέει τις δύο πόλεις (απόσταση 95 χιλιόμετρα), μέσο δε της Ηγουμενίτσας η Πρέβεζα συνδέεται με την Ιταλία και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Με τα Γιάννενα τη συνδέει η εθνική οδός Πρέβεζας – Ιωαννίνων.

Η πόλη της Πρέβεζας

Ο Νομός Πρέβεζας καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα του γεωγραφικού διαμερίσματος της Ηπείρου, και το νοτιότερο τμήμα του προεκτείνεται ως χερσόνησος ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος από τα δυτικά και τον Αμβρακικό Κόλπο, από ανατολικά.

Κάντε κράτηση τώρα!

Από την περιοχή δίνεται επίσης η δυνατότητα για εκδρομές στους γειτονικούς νομούς και για κρουαζιέρες στα αντικρινά Επτάνησα. Έχοντας κανείς σαν αφετηρία την πρωτεύουσα του νομού μπορεί να επισκεφθεί την Άρτα, τα Γιάννενα με τα πολλά αξιοθέατα, τη Δωδώνη, τη Χαράδρα του Βίκου και τα Ζαγοροχώρια, τη Λευκάδα και τους Παξούς. Η υποθαλάσσια οδική διάβαση του διαύλου Ακτίου – Πρέβεζας εξασφαλίζει την ταχύτερη σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας.