Ο οικισμός είναι σε ιδανική θέση για εξορμήσεις σε παρακείμενες τουριστικές περιοχές και παραλίες. Από τον οικισμό σε 25 λεπτά βρίσκεσαι στην πόλη της Λευκάδας, μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας-Ακτίου. Επίσης σε 45 λεπτά ο επισκέπτης βρίσκεται στην όμορφη πόλη της Πάργας. Από την Πάργα υπάρχουν καραβάκια για μεταφορά αλλά και ημερήσιες εκδρομές στους Παξούς. Τα επίσης γνωστά Σύβοτα είναι 1 ώρα περίπου από τον οικισμό.

Η περιοχή πήρε το όνομα από το χαρακτηριστικό δροσερό αεράκι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η περιοχή χαρακτηρίζεται κάποιους μόνιμους κατοίκους και από λίγες εξοχικές μονοκατοικίες που χρησιμοποιούνται και του καλοκαιρινούς μήνες.

Η περιοχή προσφέρει άμεση πρόσβαση σε δύο παραλίες, η μια 50μ και η άλλη στα 200μ, με άμμο και τα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου.

Ο Οικισμός Δροσιά είναι ιδανικός για οικογένειες με παιδιά

Η Δροσιά είναι ένας όμορφος και ήσυχος οικισμός που βρίσκεται στις παρυφές της Πρέβεζας, μόλις 3,5 χιλιόμετρα από την πόλη, προς την πλευρά του Ιονίου κοντά στο κεντρικό δρόμο που συνδέει την Πρέβεζα με το παραλιακό μέτωπο του Ιονίου που φθάνει μέχρι την Πάργα και την Ηγουμενίτσα.

Κάντε κράτηση τώρα!

Ο οικισμός είναι ιδανικός για οικογένειες με παιδιά, λόγω των άπλετων χώρων για παιχνίδι αλλά και των μικρών και χαμηλής επισκεψιμότητας παραλιών. Επίσης είναι ιδανικό μέρος για περιπάτους μέσα στην φύση δίπλα στην θάλασσα του Ιονίου χαζεύοντας ακριβώς απέναντι το μαγευτικό νησί της Λευκάδας και το ηλιοβασίλεμα του Ιουνίου.

Στον οικισμό και σε απόσταση 200μ λειτουργεί ταβέρνα, από νωρίς μέχρι το βράδυ ώστε ο επισκέπτης να απολαύσει τοπικούς θαλασσινούς μεζέδες, φρέσκο ψάρι και εκλεκτά πιάτα.